overig benjamin-child-90768-unsplash.jpg

IP20

In de jaren zeventig introduceerde het IP20 meubelsysteem een nieuwe kijk op wonen en werken. Doordat het systeem gebaseerd is op het 20 mm raster in breedte, hoogte en diepte, is het mogelijk tegemoet te komen aan veel verschillende individuele wensen.

IP20 is een flexibel en functioneel meubelsysteem bestaande uit losse elementen waarmee o.a. boekenkasten, wandmeubelen, werkplekken en slaapkamerwanden kunnen worden samengesteld. Volledig passend in de daarvoor bestemde ruimte. En ook zeker volledig aangepast aan uw wensen en eisen.

Sinds de begintijd heeft IP20 een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Was het meubelsysteem eerst alleen in wit verkrijgbaar, in de loop der tijd zijn prachtige kleuren en dessins toegevoegd voor oneindig veel creatieve mogelijkheden.

De bomen die IP20 voor zijn systeemmeubels gebruikt, groeien in Duitsland en Oostenrijk. Er wordt alleen gewerkt met sparren en beuken die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. In genoemde landen maken houtverwerkende fabrieken de decorplaten.

Elk houten deel krijgt een degelijke kantafwerking en dat gebeurt ook aan de onzichtbare kanten. Hierdoor ontstaat een product dat bestand is tegen demontage en opnieuw monteren. Dat is ideaal als u groter of kleiner gaat wonen, want het IP20 meubelsysteem groeit of krimpt met u mee. Met andere woorden; u kunt het ombouwen of uitbreiden.